Логичка загатка за која мозокот треба да ви работи брзо: Кој е крадецот?


Логичка загатка за која мозокот треба да ви работи брзо: Кој е крадецот?

Велат дека во секој човек се крие генијален детектив, само треба ситуација која ќе го „разбуди.“

logicka-zagatka-za-koja-mozokot-treba-da-vi-raboti-brzo-koj-e-kradecot-01.jpg

Ви нудиме една интересна загатка која дефинитивно ќе ви го размрда мозокот и ќе го натера да работи со полна пареа.

Ситуацијата е следнава:

Во супермаркет се случиле неколку кражби во рок од една година. Вкупно имало 3 кражби и тоа во јануари, април и јуни.

Безбедносните камери го забележале ова:

logicka-zagatka-za-koja-mozokot-treba-da-vi-raboti-brzo-koj-e-kradecot-02.jpg

logicka-zagatka-za-koja-mozokot-treba-da-vi-raboti-brzo-koj-e-kradecot-03.jpg

logicka-zagatka-za-koja-mozokot-treba-da-vi-raboti-brzo-koj-e-kradecot-04.jpg

Благодарение на еден детаљ, крадецот имал неуспешна мисија и на крајот бил откриен.

Кој е пресудниот детаљ?

Проверете го одговорот на следната страна...Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...
Загатка: Пронајдете го ќесето со пари помеѓу подароците Само најупорните ќе успеат да ја решат оваа загатка. Не откажувајте се брзо, сам...
Јапонски квиз ќе ви открие тајни за врската за кои не сте свесни Дали сте од оние кои сметаат дека имаат моќ да ја променат саканата личност или ...