8 загатки кои ќе ви го предизвикаат мозокот до крајна граница


8 загатки кои ќе ви го предизвикаат мозокот до крајна граница

Од слатки „овошни“ равенки до математички задачи со „Чарлиевите ангели“, дали вашиот мозок може да пронајде решение за овие загатки?

8-zagatki-koi-kje-vi-go-predizvikaat-mozkot-do-krajna-granica-001.jpg

Дали сте од оние луѓе кои сакаат предизвици? Ако е така тогаш овие загатки ќе бидат вистинска интрига за вашиот мозок.

Од математички равенки до способност за перцепција на детали, тестирајте се.

На забавен начин вежбајте го вашиот мозок.

За да го проверите одговорот, кликнете на секоја слика.

8 загатки кои ќе ви го предизвикаат мозокот до крајна граница
 1. 1. Кој балон е најдалеку од таванот?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Математичка загатка со „Чарлиевите ангели“
  Кликни за одговорот
 3. 3. Додадете 15 кибритчињата за да направите 4 области со иста големина. Не смеете да ги кршите кибритчињата.
  Кликни за одговорот
 4. 4. Која форма од долните следува горе во горниот ред според шемата?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Овошна загатка
  Кликни за одговорот
 6. 6. Додадете две кибритчиња за да добиете точна равенка.
  Кликни за одговорот
 7. 7. Која рака се издвојува?
  Кликни за одговорот
 8. 8. Кој цилиндер е повисок?
  Кликни за одговорот

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Загатки заради кои нема да имате мир додека не најдете решение Истражувањата многупати докажале дека решавањето загатки и логички задачи е искл...
Загатки за оние со развиена логика: Ќе успеете ли да ги решите за 10 с... Ако сте од оние кои мислат дека сите проблеми на светот имаат логично објаснувањ...
Загатки кои ќе ги предизвикаат дури и оние на кои логиката им е силна ... Загатките во кои треба да откриете кој број недостасува, или која фигура важат з...