6 загатки кои ќе ги решат само оние кои не „ги мрзи“ да мислат
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


6 загатки кои ќе ги решат само оние кои не „ги мрзи“ да мислат

Тоа што „ве мрзи“ да мислите не е за пофалба, па избегнувајте да го кажувате често на глас.

6-zagatki-koi-ke-gi-reshat-samo-onie-koi-ne-gi-mrzi-da-mislat-01.jpg

За овие 6 загатки не ви важи изговорот „не ми се мисли“, бидејќи се многу едноставни, треба само да се сконцентрирате и да се задлабочите во она што се бара.

Не дозволувајте мозокот да ви стагнира и одвојте неколку минути.

Ова е вашата дневна доза ментално растегнување:

6 загатки кои ќе ги решат само оние кои не „ги мрзи“ да мислат
 1. 1. Ако пирамидата од бои ја претворите во круг, тој би изгледал како кој од понудените?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Кој одговор не се вклопува, односно е неточен?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Кој број е следен во низата?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Кој број би требало да е на местото на прашалникот?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Додадете една цртичка за равенството да биде точно:
  Кликни за одговорот
 6. 6. На илустрацијата има 4 животни. Пронајдете ги сите:
  Кликни за одговорот

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Што мисли вашата свекрва за вас? Дали има вистина во вицевите за снаи и свекрви? Дали во овој однос секогаш летаа...
3 загатки кои ќе ги решат само вистинските махери на кои логиката им е... Решавањето загатки ја подобруваат внимателноста и логичкото размислување, па ако...
Квиз: Што открива за вас најскокотливиот дел од телото? Која е вашата слаба точка на која никој не смее да ве допре? Сите имаме барем ед...