Квиз: Што ја мачи вашата душа и кој е излезот, според алхемичарските симболи?


Квиз: Што ја мачи вашата душа и кој е излезот, според алхемичарските симболи?

Дали ве мачи што не можете да ја контролирате својата судбина или пак тоа што не можете да се помирите со некои загуби од минатото?

kviz-shto-ja-machi-vashata-dusha-i-koj-e-izlezot-spored-alhemicharskite-simboli-01.jpg

Алхемијата и денес е мистерија. Оваа вештина се практикувала во древните цивилизации на Египет, Месопотамија, Рим и Античка Грција.

Нејзината вистинска цел е трансформација на материјата и духот, па симболите кои алхемичарите ги користеле меѓу себе за да спречат кој било да ги дознае неговите тајни, имаат посебно значење.

Добро погледнете ги и според тоа кој ќе го изберете откријте што ја мачи вашата душа и кој е излезот од таа ситуација.

Што ја мачи вашата душа и кој е излезот, според алхемичарските симболи?
  1. Лав
    Песочен часовник
    Месечина
    Клуч
    Хамса амајлија

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...

Спонзорирани линкови:

Најчитани неделава