Квиз за мажи: Каков тип на жена би биле во бракот?


Квиз за мажи: Каков тип на жена би биле во бракот?

Еве еден квиз за пребирливите мажи, кои ѝ наоѓаат мана на секоја жена, еве им шанса да видат каква жена би биле тие, па според тоа да бираат.

kviz-za-mazi-kakov-tip-na-zena-bi-bile-vo-brakot-001.jpg

Мажи и мажиња, еве ви шанса преку решавање на неколку кратки секојдневни (балкански) ситуации да дознаете каква жена би биле во едно домаќинство.

Притоа, се молат испитаниците да го земат овој квиз со голема доза хумор:

Квиз за мажи: Каков тип на жена би биле во бракот?
 1. 1.
  Го прашувам дали му треба нешто, и послушно ги следам неговите наредби.
  Прашувам што има за пиење, има да се „сќофтаме“ заедно!
  Правам салата... кај се пие без салата...
  Го заклучувам надвор и седнувам да одморам, ќе му текне да се врати кога ќе се отрезни.
 2. 2.
  Прво, нарачувам ручек наместо да спремам нели? Второ, нека дојдат, ќе пијам со нив, што има врска.
  Делам од ручекот да има за децата, а другото го сервирам за гостите, правам малку салатичка и спремам уште нешто за мезе од книгата со рецепти.
  Брзо спремам уште нешто и за нив, не чини гладни да седат кутрите, нивните жени сигурно не ги нараниле како што треба.
  Ги препраќам во другата соба, и ја затварам вратата. Потоа ги викам децата и јадеме во трпезаријата.
 3. 3.
  Сигурно заборавил нешто, чекај да проверам...
  Му ги земам кесите, трчам брзо да му ставам нешто за пиење, греотка кутриот се изнамачил.
  Е добро де, натоварен бил... па машко е, нека ги однесе кесите кај што им е место, што има јас да правам било што?
  Брзо ги пребарувам потребните намирници кои му ги нарачав, за да не задоцнам со ручекот.
 4. 4.
  Заушка! Мора да го научам кај му е местото...
  Му враќам со еднакво понижувачки муабет... нека размисли следен пат пред да каже нешто.
  Го претварам муабетот во шала на моја сметка, ајде... се случило, ќе помине.
  Ништо страшно, се случува на секого...
 5. 5.
  Му правам чај, го бањам, легенче со вода за нозете носам, го мачкам со (евтината) ракија, земам слободен ден од работа за да се грижам за него.
  Си излегувам со другарките, ако му треба нешто нека ме бара на мобилен.
  Имам рецепт од баба ми баш за таа настинка, како нов ќе биде за саат време.
  Знае кај стојат чаевите, нека си направи... имам побитни работи јас да завршам низ дома.

еНВи | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...