Фото-тест: Која врата ве плаши најмногу?


Фото-тест: Која врата ве плаши најмногу?

„Пештерата во која се плашите да влезете го содржи богатството по кое трагате“, изјавил Џозеф Кемпбел.

Foto-test-koja-vrata-ve-plasi-najmnogu-01.jpg

Според американскиот историчар кој истовремено ја проучувал и човековата психологија, доколку некој сака да ги совлада сопствените стравови, мора да биде среќен.

Клифорд Лазарус се согласува со Кемпбел и додава дека луѓето самите ги градат пречките кои ги спречуваат да се изразат себеси. Тој советува да преземаат повеќе ризици и да се соочат со стравовите, бидејќи тоа ќе ги донесе до моментот наречен среќа.

Доколку сакате да откриете нешто повеќе за личните бариери и вашата личност, погледнете ги внимателно вратите прикажани подолу и одберете една која ве плаши најмногу.

Foto-test-koja-vrata-ve-plasi-najmnogu-01.jpg

Решението побарајте го на следната страна:Би можело да ве интересира:

Тест: Зад која врата се крие вашата светла иднина? Сите сакаме да знаеме што ни носи иднината, а овој краток тест може да ви помогн...
Квиз: Дали сте привлечна личност? Дали сте привлечна личност која со високо крената глава чекори низ животот или п...
Квиз: Каква убавина носите во себе? Како ве доживуваат луѓето? Дали имате елеганција како од минатиот век, мистична ...