Квиз кој ви ја зајакнува внимателноста: Ќе ги најдете ли сите скриени предмети?


Квиз кој ви ја зајакнува внимателноста: Ќе ги најдете ли сите скриени предмети?

Понекогаш сите имаме проблеми со внимателноста и не ги забележуваме дури и предметите што ни „бодат“ во очи.

kviz-koj-vi-ja-zajaknuva-vnimatelnosta-kje-gi-najdete-li-site-skrieni-predmeti-01.jpg

Па така, битката да ги најдете клучевите или вториот чорап кога брзате се претвора во најтешкото нешто.

Оние пак, кои имаат деца, знаат дека некогаш е невозможно да се пронајдат изгубените играчки или парче облека, иако нештото стои пред вас, сепак не го забележувате.

Затоа е добро да се „тренирате“, односно да ја зајакнувате моќта на забележување и внимателност, а тоа најдобро се прави преку забавни квизови.

КЛИКНЕТЕ НА СЕКОЈА СЛИКА ЗА ДА ОТКРИЕТЕ КАДЕ Е СКРИЕНИОТ ПРЕДМЕТ. 

Квиз кој ви ја зајакнува внимателноста: Ќе ги најдете ли сите скриени предмети?
 1. 1. И малечките девојчиња можат да направат неред – ќе ја најдете ли изгубената барбика?
  Кликни за одговорот
 2. 2. При селењето, сопствениците заборавиле да спакуваат нешто во куфер – што недостасува?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Домаќинката ја немало само 1 минута, но тоа било доволно за некој да се скрие и слади од намирниците. Кој е тоа?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Некој се крие успешно во дворот. Ќе најдете ли кој и каде се крие?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Истата личност брзала да истрча во дворот и немала време да облече чевли, па во брзање, го земала само едниот чевел. Каде се крие другиот чевел од парот?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Помеѓу целата зимница, има 2 идентични тегли со мед. Ќе ги најдете ли двете?
  Кликни за одговорот
 7. 7. Некој изгубил вреден личен предмет во градината. Ќе најдете ли што е изгубено?
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Дали сте искрена личност? Дали сте личност која лаже без срам или пак секогаш ја кажувате вистината, дури ...
Квиз: Која жена изгледа најстаро? Како ја проценувате возраста на жените? Според начинот на облекување, ставот или...