Квиз: Дали сте отпорни на трагедиите во животот?


Квиз: Дали сте отпорни на трагедиите во животот?

Трагедиите за жал се неизбежен дел од животот, па така губиме сакани луѓе, се соочуваме со здравствени проблеми, губиме работни места и што уште не. Како се справувате со ваквите ситуации?

kviz-dali-ste-otporni-na-tragediite-vo-zivotot-01.jpg

Животот не е секогаш розов и тоа сигурно и вие добро го знаете. Удира кога најмалку очекувате, таму каде најмалку очекувате.

Од разделби со сакани личности до здравствени проблеми на членови на најблиското семејство и ненадејни откази од работното место.

Сепак, ова се предизвици со кои мора да знаете да се справите. Мора да бидете цврсти и во миговите кога сè ви изгледа безнадежно.

Дали сте личност што знае да се справи со ваквите ситуации?

Дали сте отпорни на трагедиите во животот?
 1. 1.
  Силата
  Емпатијата
  Хуморот
 2. 2.
  Како можат да ми го направат ова?!
  Тажен/а сум, но заслужуваат да пронајдат среќа
  Ми изгледа шокантно и нефер
 3. 3.
  Нема ништо смешно во тешкотиите
  Понекогаш, зависи каква е ситуацијата
  Да, пронаоѓам хумор во секоја ситуација
 4. 4.
  Пијам за да се опуштам
  Зборувам со некој пријател за да си олеснам
  Си посветувам време на себе и на своето омилено шоу
 5. 5.
  Го поддржувам и му помагам на секој можен начин
  Го избегнувам, не можам да го гледам во таква состојба
  Жалам затоа што не можам да сторам нешто повеќе за нeго
 6. 6.
  Бесно и нервозно
  Се смирувам за да размислам
  Си велам дека животот не е фер
 7. 7.
  Нормално
  Тешко
  Прекрасно

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Задачи и проблеми кои не може да ги решите ако немате развиена фантази... Секој има различен начин на размислување и на решавање на проблемите, но најважн...
Квиз кој ви ја зајакнува одлучноста: Што се крие зад вашите избори? Секојдневно се наоѓаме пред многу предизвици и ситуации во кои мора да донесеме ...
Одберете магично стапче кое би сакале да го имате и откријте ги тајнит... Кога би имале магично стапче со кое ќе може да добиете што сакате и кога сакате,...