Оптичка илузија на природата: Дали водата е замрзната или тече?


Оптичка илузија на природата: Дали водата е замрзната или тече?

Кој би рекол дека природата може да ни приреди оптичка илузија која се граничи со нереална ситуација?

opticka-iluzija-na-prirodata-dali-vodata-e-zamrznata-ili-tece-001_630x340.jpg

Оптичките илузии се веројатно најпопуларните мистерии кои луѓето обожуваат да ги решаваат и да развиваат дебати.

Токму ваква дебата се разви од видеото на кое не е јасно дали водата тече или е замрзната?

Како вам ви изгледа?

Објаснувањето е следново:

Се работи за феномен наречен ламинарен проток, кога течноста се движи во слоеви, со мала брзина, без никакви пулсирања и мешања.

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Оптичка илузија за која треба да ја размрдате главата, ако сакате да в... На прв поглед, гледате десетици црно-бели линии наредени вертикално. Сепак, фотк...
Логичка загатка за која мозокот треба да ви работи брзо: Кој е крадецо... Велат дека во секој човек се крие генијален детектив, само треба ситуација која ...
Нова вирална оптичка илузија: Каква боја се круговите на сликата? Низ социјалните мрежи често знаат да се појават оптички илузии кои си поигруваат...