Оптичка илузија за која треба да ја размрдате главата, ако сакате да ви успее


Оптичка илузија за која треба да ја размрдате главата, ако сакате да ви успее

На прв поглед, гледате десетици црно-бели линии наредени вертикално.

opticka-iluzija-za-koja-treba-da-ja-razmrdate-glavata-ako-sakate-da-vi-uspee-01.jpg

Сепак, фотката многу брзо се прошири вирално, бидејќи се работи за оптичка илузија која во себе крие животно, кое ретко кој го гледа.

Оптичката илузија ја сподели еден Твитер корисник, кој тврди дека мора да ја размрдате главата нанапред-наназад за да го видите животното кое се крие на неа.

opticka-iluzija-za-koja-treba-da-ja-razmrdate-glavata-ako-sakate-da-vi-uspee-02.jpg

Ќе успеете ли? Видовте некое животно?

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Оптичка илузија на природата: Дали водата е замрзната или тече? Кој би рекол дека природата може да ни приреди оптичка илузија која се граничи с...
Јапонски квиз ќе ви открие тајни за врската за кои не сте свесни Дали сте од оние кои сметаат дека имаат моќ да ја променат саканата личност или ...
Сите се мачат да ја најдат пчелката помеѓу цветовите - Ќе успеете ли в... Изненадувачки тешка, пролетна загатка која или ќе ви го замати видот или ширум ќ...