Факти за мажите и жените низ забавен точно/погрешно квиз
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
PPC Specialist 19-08-2019
Возач 19-08-2019


Факти за мажите и жените низ забавен точно/погрешно квиз

Кој е посамоуверен, мажите или жените? Кој станува побрзо независен и уште неколку факти за мажите и жените кои научниците ги докажале, а вие веројатно не ги знаете.

fakti-za-mazhite-i-zhenite-niz-zabaven-tochno-pogreshno-kviz-01.jpg

Но, наместо да ги учите на здодевен начин, може да ги научите низ забавен квиз.

Или пак, ако се сметате себеси за генијалец, проверете колку факти знаете кога станува збор за мажите и жените и разликата помеѓу нив.

Обидете се да го решите квизот и дознајте дали има нешто што може да ве изненади.

Факти за мажите и жените низ забавен точно/погрешно квиз
  1. 1. Мажите без коса изгледаат повисоко и посилно.

  2. 2. Мажите се поуспешни и посамоуверени во дијалог, а жените во монолог.

  3. 3. Жените имаат повеќе проблеми со концентрација и почесто се откажуваат од образование, за разлика од мажите.

  4. 4. Жените се похрабри и почесто ги преценуваат своите способности, борејќи се да стигнат до целта, за разлика од мажите.

  5. 5. Мажите побрзо стануваат независни, додека жените живеат со родителите до постара возраст.

  6. 6. Машките нокти растат побрзо отколку женските.

  7. 7. Жените полесно успеваат да се справат со недостатокот на сон, додека мажите не можат да го издржат тоа.

  8. 8. Мажите полесно можат да го замислат изгледот на човекот само според гласот, за разлика од жените.

  9. 9. Жените се смеат многу почесто од мажите.

М. М. | Црнобело / фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...
Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...