Квиз: Ќе успеете ли да одговорите на 12 школски прашања без помош од Google?


Квиз: Ќе успеете ли да одговорите на 12 школски прашања без помош од Google?

Дали некогаш сте се запрашале колку сте запамтиле од она што сте го учеле во училиште?

kviz-kje-uspeete-li-da-odgovorite-na-12-shkolski-prashanja-bez-pomosh-od-google-01.jpg

Колку добро би се снашле доколку треба да правите тест со општи познавања на училишните предмети?

Географија, биологија, хемија, физика, математика или ликовно – кој предмет ви беше омилен?

Со квизот во продолжение имате можност повторно да се тестирате и да видите колку се големи вашите познавања.

Дали можете да одговорите на некои основни прашања, без да барате помош од Гугл, пријател или Wikipedia.

Ќе успеете ли да одговорите на 12 школски прашања без помош од Google?
 1. 1.
  Венера
  Земја
 2. 2.
  1
  2
 3. 3.
  Да
  Не
 4. 4.
  5
  3
 5. 5.
  Озон
  Кислород
 6. 6.
  66
  Нема решение
 7. 7.
  Сина и жолта
  Сина и бела
 8. 8.
  Џул
  Њутн
 9. 9.
  Хлоропласт
  Хлорофил
 10. 10.
  Нил Армстронг
  Јуриј Гагарин
 11. 11.
  206
  270
 12. 12.
  Точно
  Неточно

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...

Најчитани неделава