Квиз: Која насмевка е лажна и вештачка?


Квиз: Која насмевка е лажна и вештачка?

Постојат 19 типови на насмевки кои може да ги поделиме во две категории: љубезни, заради околината да нè доживее како пријателски настроени и искрени.

kviz-koja-nasmevka-e-lazna-i-vestacka-01.jpg

За првите, се активираат само мал број на мускули, додека за вторите – мускулите на целото лице „работат.“ Тука важи она добро познатото дека кога насмевката е искрена, дури и очите се смеат.

Па, ако ги погледнете и анализирате 6-те лица во продолжение, ќе успеете да одберете едно кое се смее лажно и вештачки?

Чија насмевка не е искрена?

kviz-koja-nasmevka-e-lazna-i-vestacka-02.jpg

За толкувањето на вашиот одговор, кликнете на лицето кое го одбравте.

Која насмевка е лажна и вештачка?
 1. 1.
  Кликни за одговорот
 2. 2.
  Кликни за одговорот
 3. 3.
  Кликни за одговорот
 4. 4.
  Кликни за одговорот
 5. 5.
  Кликни за одговорот
 6. 6.
  Кликни за одговорот

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Изберете едно животно кое ќе ја открие вашата најмрачна страна која ја... Сите имаме добри и лоши страни, позитивни и негативни особини кои го обликуваат ...
Квиз: Која работна позиција во палатата би ви ја доделила кралицата? Замислете дека работите за кралицата Елизабета, што мислите какви работни обврск...
Квиз: Со која од четирите типови на љубов ќе завршите во животот? Поделбата на љубовните врски се сведува на четири различни типови: емпатична, пр...