Тест низ 10 прашања: Дали имате опсесивно компулсивно нарушување?


Тест низ 10 прашања: Дали имате опсесивно компулсивно нарушување?

Се сеќавате ли на Монк, кој сакаше сè да биде под конец и во совршен ред? Дали и вие се пронаоѓате во него?

test-niz-10-prashanja-dali-imate-opsesivno-kompulsivno-narushuvanje-01.jpg

Опсесивно компулсивно нарушување е ментална состојба која го предизвикува човекот да има опсесивни и застрашувачки мисли, зголемена анксиозност и желба за организираност и совршен ред.

Во продолжение, подготвивме мини тест врз база на дијагноза на еден од симптомите на оваа состојба – желба за совршен ред до најситен детаљ.

Секако, тестот не е научно докажан и не треба строго да се водите според резултатите, но може да биде корисен и интересен.

Обидете се да не гледате долго во илустрациите и да одговарате побрзо и тестирајте:

Дали имате опсесивно компулсивно нарушување?
 1. 1. Која цел е поразлична од останатите?
  1
  2
  3
 2. 2. Која шепа се разликува од останатите?
  1
  2
  3
 3. 3. Во кој квадрат со линии нешто е поразлично од останатите?
  1
  2
  3
 4. 4. Кое цвеќе е поразлично од останатите?
  1
  2
  3
 5. 5. Кое авокадо е поразлично од останатите?
  1
  2
  3
 6. 6. Во кој симбол има нешто поразлично од останатите?
  1
  2
  3
 7. 7. Во кој квадрат е дијамантот што е поразличен од останатите?
  1
  2
  3
 8. 8. Која ѕвезда се разликува од останатите?
  1
  2
  3
 9. 9. Кој правоаголник не е ист како останатите?
  1
  2
  3
 10. 10. Кој круг се разликува од другите?
  1
  2
  3

М. М. | Црнобело / фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Тест: Дали сте „чудак“? Вашите навики и избори говорат многу за вас, па преку овој квиз дознајте каква л...
Тест за видот: Каде се крие розата? Дали имате изострен вид? Дали ќе успеете да ја пронајдете скриената роза и за ко...
Тест: Каде се крие љубовникот? На прв поглед, жената изгледа невино додека си ги полева цвеќињата, но во дворот...

Најчитани неделава