Оптички илузии кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот


Оптички илузии кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот

Доколку мислите дека полека почнува да ве фаќа мрза, време е да го размрдате мозокот со неколку оптички илузии.

optichki-iluzii-koi-kje-vi-go-razmrdaat-mozokot-01.jpg

Ако се сметате себеси за личност со остар вид која брзо ги процесира работите, тестирајте се со следните оптички илузии.

Понекогаш очите го гледаат тоа што сакаат наместо реалноста, па време е да го размрдате и мозокот.

Тестирајте се со следните оптички илузии и кликнете на секоја фотографија за да го откриете точниот одговор...

Оптички илузии кои ќе ви го „размрдаат“ мозокот
 1. 1. Што има на илустрацијата?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Која линија од трите е подолга?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Колку црни точки гледате?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Кој од зелените кругови е поголем?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Што има на илустрацијата?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Има ли некоја фигура поразлична од останатите?
  Кликни за одговорот
 7. 7. Која ѕвезда има посветла нијанса на црвена?
  Кликни за одговорот
 8. 8. Која фигура е поголема – А или Б?
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Дали мозокот ви е „млад и бистар“ - ќе ги најдете лилјакот, патката и пеперутката? Која е вашата задача? Погледнете ја сликата. На неа треба да ги пронајдете пепер...
Логички задачи за кои ќе мора да го помачите мозокот За да го развиете креативното размислување, многу психолози советуваат да решава...
Логички задачи за чие решение ќе треба да го помачите мозокот Одвреме-навреме е одлично на мозокот да му нудите по неколку логички задачи со ш...

Најчитани неделава