Зошто Перица ја земал монетата од 5 денари, не таа од 10 денари?


Зошто Перица ја земал монетата од 5 денари, не таа од 10 денари?

zoshto-perica-za-zemal-monetata-od-5-denari-a-ne-taa-od-10-denari-02.jpg

Еднаш Перица повторно ја одбрал монетата од 5 денари и соседот го прашал:

„Добро Перица, зошто кога ти нудат ти ја бираш монетата со помала вредност? Знаеш дека 10 е повеќе од 5.“

Одговорот е на следната страна...


Би можело да ве интересира:

Тест на карактерот низ оптички илузии - Бирајте внимателно! Црно-белите оптички илузии се навидум наједноставните кои може да постојат, но с...