Зошто Перица ја земал монетата од 5 денари, не таа од 10 денари?


Зошто Перица ја земал монетата од 5 денари, не таа од 10 денари?

zoshto-perica-za-zemal-monetata-od-5-denari-a-ne-taa-od-10-denari-03.jpg

„Се разбира дека знам, но ако земам 10 повеќе нема да ми нудат. Вака, собрав 750 денари“, му одговорил Перица.

Mудро, зарем не?

Дали и вие размислувате како Перица?

Трик прашање: Во трка ја престигнавте втората личност, кое место сте?

С. С. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Тест на карактерот низ оптички илузии - Бирајте внимателно! Црно-белите оптички илузии се навидум наједноставните кои може да постојат, но с...