Загатка: Што е тоа што паѓа, а не се повредува?


Загатка: Што е тоа што паѓа, а не се повредува?

Дали ги обожававте загатките од училишните денови и секогаш успевавте да ги погодите без многу размислување?

zagatka-shto-e-toa-shto-pagja-a-ne-se-povreduva-01.jpg

Денес имаме нов предизвик за вас кој ќе ви го размрда мозокот и ќе ве натера да размислувате поинаку.

Едноставно прашање кое ќе ве врати во времето од детството:

zagatka-shto-e-toa-shto-pagja-a-ne-se-povreduva-002.jpg

Одговорот е на следната страна... Би можело да ве интересира:

Загатка за мудри луѓе Колку брзо мозокот ви смислува креативни решенија? Тестирајте се! Што мислите ко...
Загатка: Пронајдете го ќесето со пари помеѓу подароците Само најупорните ќе успеат да ја решат оваа загатка. Не откажувајте се брзо, сам...
Halloween предизвик: Имате 1 минута да ја најдете ѕвездата помеѓу тикв... Иако кај нас не се слави, Ноќта на вештерките е празник кој се одбележува на 31 ...