Тест прашање: Која мајка страда од пост-породилна депресија?


Тест прашање: Која мајка страда од пост-породилна депресија?

Раѓањето на дете е еден од најубавите моменти во животот на секоја жена. Но, може да биде и меч со две острици.

test-prasanje-koja-majka-strada-od-post-porodilna-depresija-01.jpg

Пост-породилната депресија е честа појава кај мајките во првите неколку месеци, но дали е лесна за препознавање?

На илустрациите има две мајки во речиси идентична положба, држејќи го бебето.

Според нив, можете ли да откриете која страда од пост-породилна депресија?

test-prasanje-koja-majka-strada-od-post-porodilna-depresija-02.jpg

Објаснувањето е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Изберете едно животно кое ќе ја открие вашата најмрачна страна која ја... Сите имаме добри и лоши страни, позитивни и негативни особини кои го обликуваат ...
Квиз: Колку работни места ќе смените во животот? Дали сте од оние луѓе кои сакаат стабилност и задоволни се со едно работно место...
Квиз: Кој маж има најголема веројатност да е во депресија? Дали досега сте ги посетиле Италија, Шпанија и Шведска? Ајде за миг заедно да от...