Предизвик: Кое делче од сложувалката недостасува?


Предизвик: Кое делче од сложувалката недостасува?

Погледнете ја добро фотографијата и проверете колку добро забележувате детали – кој дел од сложувалката недостасува?

predizvik-koe-delche-od-slozhuvalkata-nedostasuva-01.jpg

Тренирајте си го умот, развивајте ги моторните способности и моќта за забележување детали и обидете се да ја решите следнава загатка.

На фотографијата недостасува едно делче од сложувалката – кое од трите понудени делчиња одговара на празниот дел?

За колку брзо ќе успеете да го решите предизвикот?

predizvik-koe-delche-od-slozhuvalkata-nedostasuva-02.jpg

Точниот одговор е на следната страна... Би можело да ве интересира:

Предизвик за логичари: Ако на полноќ врне, дали по 72 часа може да грее сонце? Дали сакате предизвици за размрдување на мозокот? Ова прашање е совршено за вас....
Квиз: Што ви недостасува во животот според местото на кое сакате да бидете во моментов? Во планинска куќа, во топла атмосфера во природа или на егзотична дестинација - ...
Вирален, визуелен предизвик – Што гледате со отворени очи, а што со замижани? Визуелните загатки и оптички илузии секогаш нè оставаат збунети, а токму таков е...