Дали го воспитувате детето правилно по бонтон?


Дали го воспитувате детето правилно по бонтон?

Многупати досега сме се потсетувале на бонтон правилата за културно однесување во јавност – но дали сте ги запомниле сите?

dali-go-vospituvate-deteto-pravilno-po-bonton-01.jpg

Однесувањето на детето зависи од домашното воспитување,а па подготвивме мини тест за сите родители – дали го воспитувате детето по бонтон?

Сте ги запомниле ли правилата за правилно однесување на јавни места?

На пример, кога одите во кино и се обидувате да дојдете до вашето место, дали треба да бидете свртени со грб или со лице кон оние кои веќе седат во истиот ред?

Која мајка добро го воспитала детето по бонтон?

dali-go-vospituvate-deteto-pravilno-po-bonton-01.jpg

Точниот одговор е на следната страна... Би можело да ве интересира:

Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...
Жестока онлајн дебата: Како правилно се пишува буквата „X“? Дали некогаш сте обрнале внимание како ја пишувате буквата „X“? Најверојатно не....
Замислете желба и одберете тарот карта што ќе ви ја претскаже среќата Кога имате желба којашто сакате да се исполни, консултирајте се со таротот и про...