6 загатки кои ќе ве натераат да мислите


6 загатки кои ќе ве натераат да мислите

Мора да признаеме дека многу често работите ги правиме по автоматизам, без многу мислење и размислување. Па, да ги промениме навиките за момент.

6-zagatki-koi-ke-ve-nateraat-da-mislite-001.jpg

Ве предизвикуваме со 6 загатки, кои сакале или не, ќе ве натераат да мислите и да го активирате мозокот.

Ако некаде заглавите или едноставно сакате да го проверите одговорот, кликнете на самата слика.

6 загатки кои ќе ве натераат да мислите
 1. 1. Која чаша е најполна?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Поместете само една чаша за да го добиете распоредот како во вториот ред.
  Кликни за одговорот
 3. 3. Превртете го триаголникот наопаку, поместувајќи само 3 топчиња.
  Кликни за одговорот
 4. 4. Колку коцки има на илустрацијата?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Најдете ја грешката:
  Кликни за одговорот
 6. 6. Поместете само 2 кибритчиња за да добиете два одделни квадрати.
  Кликни за одговорот

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

6 загатки кои ќе ги решат само генијалци - ќе успеете ли и вие? На мозокот му е потребен тренинг, а овие навидум лесни загатки ќе ви помогнат да...
8 загатки од кои мозокот ќе почне „да бара“ одмор Како на секој друг дел од телото, така и на мозокот му треба тренинг, а со овие ...
3 загатки кои ќе ги решат само вистинските махери на кои логиката им е... Решавањето загатки ја подобруваат внимателноста и логичкото размислување, па ако...