Квиз со 6 прашања кои ќе ви помогнат подобро да ги „читате“ луѓето


Квиз со 6 прашања кои ќе ви помогнат подобро да ги „читате“ луѓето

Говорот на телото честопати ни открива многу повеќе, отколку зборовите кој човекот внимателно ги одбира. Па, како да научите да ги „читате“ луѓето?

kviz-so-6-prasanja-koi-ke-vi-pomognat-podobro-da-gi-citate-lugjeto-001.jpg

Како да знаете кога она што го кажуваат е издржано и вистинито, а кога ве лажат?

Низ 6 прашања  и ситуации имате шанса да се тестирате:

Кликнете на илустрацијата за да го проверите одговорот.

Колку добро ги „читате“ луѓето?
 1. 1. Кој од шефовите не го мисли она што го кажува?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Кое од трите момчиња се обидува да флертува?
  Кликни за одговорот
 3. 3. На која од девојките ѝ е непријатно?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Која од трите девојки е вознемирена?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Кој соговорник не се согласува со она што го зборувате?
  Кликни за одговорот
 6. 6. На која од жените ѝ е здодевно?
  Кликни за одговорот

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој од тројцата келнери дава знак дека сака добар бакшиш? Нашето тело несвесно нè издава во одредени ситуации, а ако доволно добро го позн...
Загатката која може да ја решат само 2% од луѓето - ќе успеете ли вие? Оваа загатка е смислена од Алберт Ајнштајн во 1930-та година, а досега успеале д...
Тест на личност: Првата буква која ќе ја видите открива што ви се крие... Начинот на кој ги гледаме работите и ги перципираме, открива многу за нашата пот...