Што кажува за вас начинот на којшто ги спојувате вашите дланки?


Што кажува за вас начинот на којшто ги спојувате вашите дланки?

Според експертите за говор на телото, начинот на којшто ги спојувате вашите дланки, може да открие многу за вашиот карактер.

shto-kazhuva-za-vas-nachinot-na-kojshto-gi-spojuvate-vashite-dlanki-01.jpg

Овој заклучок е донесен на основа на истражувањата на нобеловецот Роџер Волкот Спери.

Неговите истражувања покажале дека мозокот е поделен на два дела – лев и десен. Наводно, однесувањето и карактерот на една личност зависат од тоа кој дел од мозокот е поактивен.

Па, склопете ги дланките и погледнете што кажува за вас начинот на којшто го правите тоа.

Што кажува за вас начинот на којшто ги спојувате вашите дланки?
  1. Во која положба ги спојувате дланките?
    Левиот палец горе
    Споени палци
    Десниот палец горе

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Што кажува за вас начинот на кој ја носите чантата? Ја носите на рамо и ја држите со рака или ја ставате преку рамо и заборавате нa ...
Кој е вашиот најголем страв и што открива тоа за вас? Вашиот најдлабок и најмрачен страв открива по нешто ново за вашиот карактер. ...
Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...