Трик прашање: Кој ќе го реши побрзо – возрасен или дете?


Трик прашање: Кој ќе го реши побрзо – возрасен или дете?

Нов предизвик за тренинг на умот – колку време ќе ви треба да го решите ова трик прашање?

trik-prashanje-koj-kje-go-reshi-pobrzo-vozrasen-ili-dete-01.jpg

Обично децата многу подобро се снаоѓаат со овие загатки кои имаат многу едноставен одговор, но тешко се доаѓа до него.

Денес ве предизвикуваме да го разбудите умот со нова загатка – размислете добро:

trik-prashanje-koj-kje-go-reshi-pobrzo-vozrasen-ili-dete-02.jpg

Одговорот ена следната страна... Би можело да ве интересира:

Трик прашање: Како се вика 5-тата ќерка? Што мислите кое име го одбрале нејзините родители? Taткото на Марија има 5 ...
Трик прашање: Што прави 5-тата сестра? Како се забавувате вие со вашите браќа и сестри? Во ова семејство атмосферата е ...
Трик прашање за луѓе со кликер Како се снаоѓате во сообраќајот? Колку често полицајците ви пишуваат казни? Дали...