Вирален, визуелен предизвик – Што гледате со отворени очи, а што со замижани?


Вирален, визуелен предизвик – Што гледате со отворени очи, а што со замижани?

Визуелните загатки и оптички илузии секогаш нè оставаат збунети, а токму таков е овој нов вирален предизвик.

viralen-vizuelen-predizvik-shto-gledate-so-otvoreni-ochi-a-shto-so-zamizhani-01.fw.jpg

Дали сте помислиле дека може да гледате во една слика, но да видите две различни работи во зависност од тоа дали гледате со отворени или замижани очи?

Погледнете ја добро фотографијата со отворени, а потоа со малку замижани очи – што видовте?

viralen-vizuelen-predizvik-shto-gledate-so-otvoreni-ochi-a-shto-so-zamizhani-02.jpg

Дали и вие со отворени очи видовте слика од маж, а со замижани од насмеана девојка?

M. M. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Предизвик за логичари: Ако на полноќ врне, дали по 72 часа може да гре... Дали сакате предизвици за размрдување на мозокот? Ова прашање е совршено за вас....
Кое животно го гледате прво открива што ви е најважно во љубовта Што видовте – лисица или делфин? Што кажува тоа за вас – какви сте во љубовта?&n...
Нов вирален предизвик - Дали гледате плажа или врата од автомобил? На социјалните мрежи постојано се шират вирални предизвици и оптички илузии, а н...