Тешка загатка: Како да се спаси човекот?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Doktor 03-06-2020


Тешка загатка: Како да се спаси човекот?

teshka-zagatka-kako-da-se-spasi-chovekot-01.jpg

Дали имате „кликер“, дали брзо ги сфаќате работите?

Тестирајте се со оваа загатка...

Човек бега од непријатели, доаѓа до точка каде патот се дели на две – лево и десно. Едниот пат е безбеден, а другиот води во сигурна смрт, но не знае како да ги разликува.

На оваа точка има куќа во која живеат двајца браќа близнаци – едниот секогаш ја кажува вистината, а другиот секогаш лаже. Идентични се и човекот не знае со кој од нив разговара.

Кое прашање треба да го постави човекот за да го дознае вистинскиот пат?

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатка за мудри луѓе Колку брзо мозокот ви смислува креативни решенија? Тестирајте се! Што мислите ко...
Загатка за паметни: Кој е најстар, а кој најмлад? Размислете добро, ако треба запишете си и на лист, така полесно ќе дојдете до од...
Трик прашање: Што се човекот и жената? Колку добро се снаоѓате со трик прашања? Ајде тестирајте се со ова... Колку д...

Спонзорирани линкови: