Квиз за логичари: Ментална гимнастика со 5 загатки – колку ќе погодите?


Квиз за логичари: Ментална гимнастика со 5 загатки – колку ќе погодите?

Ајде да видиме кој размислува „300 на час“, а кој е мрзелив и губи брзо концентрација?

kviz-za-logichari-mentalna-gimnastika-so-5-zagatki-kolku-kje-pogodite0-01.jpg

На колку прашања ќе одговорите точно? Вклучете ја логиката...

Квиз за логичари: Ментална гимнастика со 5 загатки – колку ќе погодите?
 1. 1.
  1
  2
  4
  9
  16
 2. 2.
  24
  12
  15
  14
 3. 3.
  13
  7
  14
  8
 4. 4.
  36
  28
  24
  16
 5. 5.
  78
  87
  99
  86
 

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Која девојка е во опасност? Три девојки вежбаат во теретана и секоја од нив може да се повреди, но една е во...