Крими загатка: Кој е убиецот во ресторанот?


Крими загатка: Кој е убиецот во ресторанот?

Велат дека оние кои ќе го најдат решението на оваа крими загатка, имаат многу високо IQ – дали сте помеѓу овие луѓе?

krimi-zagatka-koj-e-ubiecot-vo-restoranot-01.jpg

Една саботна вечер во италијански ресторан, се случило неочекувано убиство.

Пијанистот во ресторанот бил најден мртов, а осомничени се оние кои се нашле таму во тој момент:

  • Жена која ужива во своите шпагети
  • Пар кој пие вино
  • Келнер кој го послужува парот со пица
  • Готвач кој одлучува што да му биде следен специјалитет

Кој од нив е убиецот? Разгледајте ја добро сцената...

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатка за мудри луѓе Колку брзо мозокот ви смислува креативни решенија? Тестирајте се! Што мислите ко...
Крими загатка: Кој е убиецот? Дали вашиот ум е од оние кои размислуваат детективски и на прв поглед можат да п...
Загатка за умни глави - кој е одговорот? Понекогаш треба добро да се замислиме за да ги одгатнеме загатките, но понекогаш...

Најчитани неделава