Квиз: Колку детали можете да запаметите за 6 секунди?


Квиз: Колку детали можете да запаметите за 6 секунди?

Некои совршено се сеќаваат што правеле на одреден датум пред точно 5 години, додека на други тешко им е да се сетат што ручале вчера.

kviz-kolku-detali-mozete-da-zapametite-za-6-sekundi-001.jpg

Но, кога последен пат сте го тестирале вашето памтење?

За овој квиз мора да имате волја и да не мамите.

Вклучете стоперка. 6 секунди гледајте ги сликите кои се менуваат (изгледајте го гифот само еднаш):

giv-kviz-kolku-detali-ke-zapametite-za-6-sekundi.gif

Сега решете ги прашањата на квизот:

kviz-kolku-detali-mozete-da-zapametite-za-6-sekundi-2-3.jpg

Квиз: Колку детали можете да запаметите за 6 секунди?
 1. 1.
  WEST st.
  WALL st.
 2. 2.
  За горе
  За долу
 3. 3.
  Зрно грашок
  Боровинка
 4. 4.
  16 часот
  17 часот
 5. 5.
  Зелено
  Црвено
 6. 6.
  115
  15
 7. 7.
  149
  146

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали сте искрена личност? Дали сте личност која лаже без срам или пак секогаш ја кажувате вистината, дури ...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...

Најчитани неделава