Квиз за проверка на знаење: Дали ја владеете географијата?


Квиз за проверка на знаење: Дали ја владеете географијата?

За вљубениците во географијата и општите познавања ова ќе биде лесен квиз, но за некои може да биде и тотално непозната област - во која група ќе бидете вие?

kviz-za-proverka-na-znaenje-dali-ja-vladeete-geografijata-01.jpg

Да го провериме вашето знаење од областа нагеографијата - некои работи ги учевме на училиште, а за некои требало малку повеќе да се заинтересирате и да ја проучувате картата на светот. 

Колку добро ја владеете географијата? Можете ли да се пофалите со добро знаење? Да провериме со малку потешки прашања...

Квиз за проверка на знаење: Дали ја владеете географијата?
 1. 1.
  Србија
  Грција
  Романија
  Унгарија
 2. 2.
  Перу
  Бразил
  Чиле
  Аргентина
 3. 3.
  Гватемала
  Хондурас
  Белизе
  САД
 4. 4.
  Сена
  Дунав
  Тибер
  Рина
 5. 5.
  Естонија
  Литванија
  Латвија
  Белорусија
 6. 6.
  Шпанија
  Босна и Херцеговина
  Русија
  Мароко
 

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Дали сте искрена личност? Дали сте личност која лаже без срам или пак секогаш ја кажувате вистината, дури ...

Најчитани неделава