Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина?


Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина?

Историски факти, географски поими, секојдневни, но важни работи - колку добро ја познавате нашата земја? Можете ли да се пофалите со добри познавања?

kviz-kolku-dobro-ja-poznavate-nashata-tatkovina-01.fw.png

Памтите ли некои од најважните датуми, запознаени ли сте со нашите богатства? Да ве праша сега некој, ќе покажете дека сте горд Македонец или ќе се засрамите од не знаење?

Да провериме...

Колку добро ја познавате нашата татковина?
 1. 1.
  Преспанско
  Охридско
  Дојранско
 2. 2.
  Јосип Броз Тито
  Борис Трајковски
  Киро Глигоров
 3. 3.
  Мечка
  Балкански рис
  Дива свиња
 4. 4.
  11 октомври
  23 октомври
  13 ноември
 5. 5.
  12-ти век
  9-ти век
  20-ти век
 6. 6.
  Охрид
  Прилеп
  Гевгелија
 7. 7.
  Пештера
  Мегалитска опсерваторија
  Тврдина
 

М. М. | Црнобело / фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...