Квиз: Најдете ги камуфлираните предмети кои не припаѓаат на сликата


Квиз: Најдете ги камуфлираните предмети кои не припаѓаат на сликата

Навидум звучи како лесна задача од детски учебник, но ако посветите поголемо внимание, може и да се помачите.

kviz-najdi-gi-kamufliranite-predmeti-koi-ne-pripagjaat-na-slikata-001.jpg

Треба да пронајдете 11 предмети кои не припаѓаат на средината, односно се добро камуфлирани.

Ќе имате трпение за да ги пребарате сите? Колку време ќе ви треба?

Почнуваме со барање...

Квиз: Најди ги предметите кои не припаѓаат на сликата
 1. 1. Каде е „фрлен“ лебот?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Најди ги книгите...
  Кликни за одговорот
 3. 3. Најди ја саксијата со цвеќе...
  Кликни за одговорот
 4. 4. Каде се ножичките?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Каде е скриен телефонот?
  Кликни за одговорот
 6. 6. На пејзажот има шолја со чај...
  Кликни за одговорот
 7. 7. Најди ја чизмата...
  Кликни за одговорот
 8. 8. Најди го метрото...
  Кликни за одговорот
 9. 9. Каде е портокалот?
  Кликни за одговорот
 10. 10. Најди ги очилата за сонце...
  Кликни за одговорот
 11. 11. Каде се скриени папучките?
  Кликни за одговорот

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Лесна детска гатанка: Што е тоа? Некои гатанки навистина бараат детално размислување, но на оваа одговорот сигурн...
Лесна гатанка: Што патува ден и ноќ без престан? Се сеќавате ли на гатанките од вашето детство? Дали до сега сте ја сретнале оваа...
Лесна гатанка - ќе се сетите ли брзо на одговорот? Сакате ли народни мудрости и гатанки? Ја знаете ли оваа? Што би можело да биде о...

Најчитани неделава