ВИДЕО: Тофу, темно чоколадо - храна богата со магнезиум која треба да ја јадете почесто

Тофу, темно чоколадо - храна богата со магнезиум која треба да ја јадете почестоИако многу луѓе се обидуваат да го избегнат чоколадото, добро би било ако консумирате повеќе темно чоколадо. Од оваа вкусна храна има безброј здравствени придобивки, најмногу бидејќи е богата со антиоксиданти, но и магнезиум. Во последно време доста популарна храна е авокадото, а има и одлична причина за тоа. Покрај неверојатниот вкус, авокадото е полно со корисни хранливи материи, особено здрави масни киселини и магнезиум. Погледнете го видеото и дознајте кои се другите намирници богати со магнезиум што би требало да ги јадете почесто.