Футуристички автомобили кои постојат и денесПред помалку од 150 години, автомобилите постоеја само во имагинацијата на луѓето и многумина не ни претпоставувале дека ќе имаме некое понапредно превозно средство. Но, по појавата на првиот автомобил, оваа индустрија доживеа вистински бум и денес имаме автомобили какви што нашите предци не можеле ни да замислат. Поради огромните инвестиции во автомобилската индустрија, овие технологии се развиваат побрзо од кога било и футуристичките автомобили што и гледавме во научно фантастичните филмови веќе се реалност…