Вода со лимон, брокула – здрави намирници со кои сепак треба да бидете умерениИако обично претпоставуваме дека можеме да ги консумираме здравите храна и пијалаци колку што сакаме, и во овој случај важна е умереноста. На пример, овошјето е навистина здраво и е секогаш подобар избор до чоколадо, но не заборавајте дека и тоа има многу шеќери, па мора да бидете умерени. Инстант овесните каши иако се богати со корисни хранливи материи, можат да имаат многу шеќер, па не треба да претерувате ни со нив…