Удобни кабини за спиење, храна од врвни готвачи – како изгледа престојот во хотел на Антарктикот?Антарктикот е ненаселен континент и освен научниците кои прават истражувања и престојуваат одреден период, овде речиси и да нема некој друг. Просечната температура е околу -10 степени покрај брегот, а може да се спушти и до -60 во централниот дел на континентот. Иако ова не е вообичаена туристичка атракција, знаевте ли дека на Антарктикот сепак има и хотел? White Dessert е единствениот хотел на континентот, а гостите можат да спијат во посебни капсули поставени покрај брегот…