CPM Калкулатор


CPM Калкулатор

Планирате медиа буџет? Искористете го Црнобело CPM калкулаторот за да ви помогне во одредувањето на Вашиот буџет, цена по 1.000 импресии (CPM) и бројот на вкупните прикажувања.

Како се користи CPM калкулаторот:

1. Колку ќе чини мојата кампања на CRNOBELO.com?
Пресметајте ја цената на Вашата кампања со внесување на цената за 1.000 импресии (линк до ценовникот) за кампањата, потоа внесете го вкупниот број на импресии кој сакате да го закупите и кликнете ПРЕСМЕТАЈ.

2. Како да ја пресметам цената на 1.000 импресии (CPM)?
Пресметајте ја цената за 1.000 импресии на вашата кампања со внесување на вкупната цена за Вашата кампања, потоа внесете го вкупниот број на импресии и кликнете ПРЕСМЕТАЈ.

3. Како да го пресметам вкупниот број на импресии кој можам да го добијам за мојот буџет?
Пресметајте го вкупниот број на импресии со внесување на вкупниот буџет за Вашата кампања, потоа внесете ја цената за 1.000 импресии и кликнете ПРЕСМЕТАЈ.

*** Задолжително контактирајте нè за дополнителни попусти и поволности!