8 корисни навики


8 корисни навики

8-korisni-naviki-povekjeСе губите во обврските, хаотични сте и не успевате да завршите се што сте требале на време. Не претерувајте со работа – треба да знаете како...


...да бидете умерени во се што правите.

Важно е да знаете да ги комбинирате задоволството, работата, одморот, пријателите – без било кое од овие да настрада.

Овие навики ќе ви помогнат да станете попродуктивни и поуспешни:

8-korisni-naviki

1. Поставете цели

2. Направете список со обврските и селектирајте што е завршено

3. Немојте да чекате на другите, потпрете се прво на себе

4. Научете како да распределувате обврски и на другите

5. Проверувајте си ги мејловите периодично

6. Кога ќе се изморите, освежете се и потоа преминете на новата задача

7. Направете време за одмор

8. Спијте доволно

Би можело да ве интересира:

Како да се справите со емоционалната исцрпеност? Состојбата позната како емоционална исцрпеност брзо станува чума на нашето време...
7 ситуации кога работата ви го краде здравјето и полека ве убива „Како ти е на работа?“ - Стресно, одговараш. Со еден збор ја објаснуваш целата с...
Џорџо Армани е еден од најбогатите луѓе во модниот свет - како заработи 9 милијарди долари? Тој внесе нови гледишта во модниот свет, направи империја и вели дека ќе работи ...