Социјални вештини кои секое дете треба да ги усоврши од рана возраст
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Социјални вештини кои секое дете треба да ги усоврши од рана возраст

Детскиот развој и развивање се нешто што треба да се следи будно, секојдневно.

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-001.jpg

Со оглед на тоа што социјалните вештини се подеднакво важни како и развивањето на интелигенцијата, сите родители треба да ја знаат следната листа.

10 вештини кои треба да настојувате детето да ги научи уште од рана возраст:

1. Како да се претстави со доза на самодоверба

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-1.jpg

2. Како да побара помош без да се срами

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-2.jpg

3. Како да ги следи инструкциите кои му се даваат

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-3.jpg

4. Како да остане сконцентриран/а на задачите кои ги прави

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-4.jpg

5. Како пристојно да не се сложи со она што другите го мислат

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-5.jpg

6. Како да прифати „не“ како одговор без плачки

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-6.jpg

7. Како да се почитува самиот/самата себе и да застане цврсто зад своите верувања и ставови

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-7.jpg

8. Како да се извини од срце

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-8.jpg

9. Како да си ги контролира емоциите

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-10.jpg

10. Како да биде емпатична личност за туѓите проблеми и несреќи

socijalni-vestini-koi-sekoe-dete-treba-da-gi-usovrsi-od-rana-vozrast-9.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

За забавно лето: Активности што може да ги правите со вашите деца Цртање, пливање, летни игри на отворено - сите деца го обожаваат летото. Ако ова...
12 причини зошто е подобро детето да оди во градинка, отколку да го чу... Кога децата се мали, тие се како сунѓери. Го впиваат секое ново искуство, секој ...
Како да им кажете „не“ на децата без да постигнете несакан ефект? Понекогаш изгледа како да најтешкото нешто што треба да се направи со децата е д...