9 митови за мајчинството, кои непотребно создаваат притисок врз жените


9 митови за мајчинството, кои непотребно создаваат притисок врз жените

Секоја мајка сака да биде „совршена“ и да израсне совршено воспитано дете. А, речиси секоја мајка знае дека зборовите совршено и мајчинство не одат заедно.

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-01.jpg

Нека не ве изненадува ако не ги правите работите кои се сметаат за идеални, пожелни или правилни.

Не си создавајте непотребен притисок, бидејќи овие 9 митови се сосема неточни:

Децата на добрите мајки не плачат

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-02.jpg

Добрата мајка треба секогаш да се жртвува за своето дете

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-03.jpg

Добрата мајка ужива во она што го прави, секоја минута од денот

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-04.jpg

Децата на добрите мајки не се разболуваат

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-05.jpg

Добрите мајки имаат беспрекорно дотерани деца

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-06.jpg

Добрата мајка секогаш знае што сака детето

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-07.jpg

Добрата мајка не ги истура негативните емоции врз детето

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-08.jpg

Децата на добрите мајки се секогаш пријателски настроени

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-09.jpg

Добрата мајка секогаш се држи до планот

9-mitovi-za-majcinstvoto-koi-nepotrebno-sozdavaat-pritisok-vrz-zenite-10.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

5 типови на мајки што ги среќаваме на летување Летото е во полн ек, а сезоната на сончање и капење веќе започна. Родителите ги ...
Наместо подароци, донесете паричиња во пликца - нов тренд кој ве тера ... Постојат толку многу работи кои ме збунуваат, смеат и иритираат истовремено кога...
7 начини да му помогнете на вашето дете да ја надмине срамежливоста Дали вашето дете е зборлесто со вас дома, а кога е во друштво не му се слуша гла...