Мали животни лекции на кои сакам да ја научам мојата ќерка
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Project Manager 24-01-2020
Чувар 24-01-2020


Мали животни лекции на кои сакам да ја научам мојата ќерка

Секоја мајка сака својата ќерка да ја научи на сето она што таа го искусила во текот на животот и да го пренесе знаењето на неа.

mali-zhivotni-lekcii-na-koi-sakam-da-ja-naucham-mojata-kjerka-01.jpg

Сепак, тоа може да биде многу тешка задача и многупати децата сами мора да ги искусат работите за да ги научат.

Но, тоа не значи дека вие не треба да се потрудите, бидејќи многу мајки споделуваат кои се за нив најважните мали лекции на кои сакаат да ги научат ќерките.

25 мали животни лекции кои треба да ѝ ги кажете и на кои треба да ја научите ќерката:

1. Не се плаши да преземаш ризици. Тие се дел од животот.

mali-zhivotni-lekcii-na-koi-sakam-da-ja-naucham-mojata-kjerka-02.jpg

2. Сакај се себеси. Гледај се секој ден во огледало и слави ги твоите силни страни.

3. Никогаш не се откажувај од соништата. Тоа е рецептот за успех.

4. Не дозволувај другите да те разочараат. Несигурните луѓе се склони кон напаѓање на другите.

5. Читај, читај, читај! Книгите се најдобри учители. Продолжи да читаш и да учиш, да го прошируваш мозокот и знаењето.

mali-zhivotni-lekcii-na-koi-sakam-da-ja-naucham-mojata-kjerka-03.jpg

6. Биди своја. Не се обидувај да бидеш како другите. Не се вклопувај во општествените норми.

7. Биди љубезна и фина. Никогаш не знаеш низ што некој поминува.

8. Биди благодарна. Секогаш.

9. Држи ги твоите стандарди високо. Добар маж нема да се исплаши од тоа.

10. Опкружи се со позитивни луѓе. Луѓе кои ќе те охрабруваат и расположуваат.

mali-zhivotni-lekcii-na-koi-sakam-da-ja-naucham-mojata-kjerka-04.jpg

11. Некогаш уживај и само во сопственото друштво. Не се плаши да бидеш сама и да се истражуваш.

12. Ќе правиш грешки, но учи од нив. Нема никогаш да бидеш безгрешна.

13. Не следи лошо влијание. Не прави нешто погрешно само затоа што сите други го прават.

14. Прави го тоа што те прави среќна. Тебе, не твоите пријатели.

15. Биди силна, биди храбра. Не секогаш можам јас да те заштитам од лошите работи во животот.

mali-zhivotni-lekcii-na-koi-sakam-da-ja-naucham-mojata-kjerka-05.jpg

16. Имај почит. Обиди се најмногу што можеш да ги почитуваш сите и да се однесуваш како што ти сакаш да се однесуваат со тебе.

17. предизвикувај се себеси. Никогаш не се задоволувај со просечното.

18. Биди независна. Финанскиски, емоционално и ментално.

19. Но, во ред е некогаш да побараш помош и поддршка.

20. Сакај силно. Со секој дел од твоето битие.

mali-zhivotni-lekcii-na-koi-sakam-da-ja-naucham-mojata-kjerka-06.jpg

21. Грижи се за сопственото тело. Кожата и телото се домот во кои твојата душа живее.

22. Патувај. Има многу прекрасни места и работи кои треба да ги искусиш.

23. Работи напорно. Најдобрите работи во животот се постигнуваат со многу труд и работа.

24. Пишувај. Твоите мисли се важни, запиши ги и читај ги.

25. Секогаш ќе ме имаш мене додека сум тука. Те сакам повеќе од животот. Секогаш ќе бидам тука за тебе и ќе го поминам животот сакајќи се и трудејќи се да бидеш среќна.

mali-zhivotni-lekcii-na-koi-sakam-da-ja-naucham-mojata-kjerka-07.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Емотивно писмо од татко до неговата ќерка: „Животот не ми даде прирачник за деца“ Кога се роди, бев избезумен. Животот не ми даде прирачник за деца. Медицинските ...
55 мали и значајни лекции на кои ќе ја научам мојата ќерка Како да се нашминка, како да се чувствува самоуверено, да ја бара убавината во ж...
До оној што го изгубив пред воопшто да го имам... Многу доцна дознав дека постоиш. Се радував за тебе едвај два месеца. Но, не ми ...