8 тајни за воспитување на среќни деца од родителите во Италија


8 тајни за воспитување на среќни деца од родителите во Италија

Нив главна цел не им е да бидат „Гестапо родители“, туку да им бидат пријателско рамо на своите деца и да ги направат среќни.

srekjata-e-cel-8-tajni-za-vospituvanje-na-decata-od-roditelite-od-italija-01.jpg

Кога ќе помислите на Италија прво на ум ви паѓа пица и вино, но и пријателски настроени луѓе кои го обожаваат животот.

Тие имаат страст за работите што им се случуваат поради тоа што се така воспитани.

Тајни за воспитување на децата од италијанските родители:

Дозволете им да јадат што сакаат, дури и кога тоа не е корисно за нив - храната да им биде забава, а не обврска.

srekjata-e-cel-8-tajni-za-vospituvanje-na-decata-od-roditelite-od-italija-02.jpg

Поттикнувајте ја креативноста во нив и носете ги во музеи за да им ја разбудите љубовта кон уметноста.

srekjata-e-cel-8-tajni-za-vospituvanje-na-decata-od-roditelite-od-italija-08.jpg

Обезбедете им силно семејно гнездо и постојано споделувајте искуства во разговорите со нив.

srekjata-e-cel-8-tajni-za-vospituvanje-na-decata-od-roditelite-od-italija-07.jpg

Внимавајте на децата, но дадете им личен простор и независност.

srekjata-e-cel-8-tajni-za-vospituvanje-na-decata-od-roditelite-od-italija-04.jpg

Бидете љубезни и насмеани и кон другите деца во рестораните, кафулињата и јавниот превоз - дадете им причина за среќа.

srekjata-e-cel-8-tajni-za-vospituvanje-na-decata-od-roditelite-od-italija-09.jpg

Останете смирени дури и кога детето гласно плаче на јавно место - плачењето е природен процес на искажување емоции.

srekjata-e-cel-8-tajni-za-vospituvanje-na-decata-od-roditelite-od-italija-06.jpg

Не притискајте ги да имаат врвни достигнувања по секоја цена и да се споредуваат со другите.

srekjata-e-cel-8-tajni-za-vospituvanje-na-decata-od-roditelite-od-italija-05.jpg

Вие покажете му добар пример на детето, но дадете му исти права како на возрасна личност за самото да избере.

srekjata-e-cel-8-tajni-za-vospituvanje-na-decata-od-roditelite-od-italija-03.jpg

С. С.| Црнобело

Би можело да ве интересира:

Тајни за вашето дете кои наставниците може да ги знаат, а вие не Иако вие сте му најблиски на вашето дете, сепак тоа може да скрие некоја тајна о...
Најчестите грешки во модерното воспитување на децата според позната да... Ема Џенер е авторка на британскиот бестселер „Биди смирен родител“. Таа во својо...
Совети од наставничка: Кои се најлошите услуги што може да му ги напра... „Разбирам дека сакате да им го овозможите најсреќниот можен живот на сопствените...