Куќата полна со детски вресоци и борбени тинејџери е „здрава“ куќа


Куќата полна со детски вресоци и борбени тинејџери е „здрава“ куќа

„Пред неколку дена, детскиот психолог кого добро го познавам, ги погледна моите деца и ми рече – ти си многу добра мајка.“ Вака некако започнува приказната на мајката-блогерка од Австралија, Констанс Хол, која ќе ве убеди дека и вие сте одлична мајка.

kukjata-polna-so-detski-vresoci-i-borbeni-tinejdzeri-e-zdrava-kukja-001.jpg

„Бебињата плачат, тоа е начинот на кој комуницираат. Малите деца вриштат, децата постојано се жалат, а тинејџерите сè ги иритира.

Но, знаеш што Констанс? Тоа е многу подобро од тишина.

Куќата полна со детски вресоци и борбени тинејџери, како и родители кои мора да одговорат на секое прашање и барање, според мене, е здрава куќа.

Повеќе би ме загрижила тивката средина со исплашени деца и тинејџери кои не сакаат да се вратат дома и родители кои не комуницираат.

Децата не се тие кои те излудуваат, ти веќе си била луда. Затоа и ги имаш.“

Групна прегратка за родителите кои си ја вршат работата најдобро што знаат и умеат!

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Кога мајката ќе каже дека е уморна од сè, не значи дека не си ги сака ... Кога мајката ќе каже дека е уморна, тоа е сè што мисли. Таа не вели дека сака да...
Зошто мајка минала 2 години без да им купи нешто ново на децата? Кејти сфатила дека огледувањето на 3 мали деца е прескапо и дека постојано се фр...
Мајката која објави смешно вирално видео од синот нападната дека е лош... Нејзиниот син имаше проблем да ја изеде бананата, таа се пошегува на негова смет...