11 илустрации за различниот однос на родителите кон првото и второто дете


11 илустрации за различниот однос на родителите кон првото и второто дете

Секои татко и мајка ќе потврдат дека она што го правеле за првото дете, не го правеле ни половично за второто. И тука нема ништо страшно.

11-ilustracii-za-razlicniot-odnos-na-roditelite-kon-prvoto-i-vtoroto-dete-001.jpg

Благодарение на искуството и веќе проживеаните случки со првото дете, второто има можност само да осознава, да биде понезависно, а со тоа и родителите поопуштени.

Па, ако сликовито и хумористично ги прикажеме разликите во пристапот, тоа би изгледало вака:

Раѓањето на второто дете веќе не е страв од непознатото.

11-ilustracii-za-razlicniot-odnos-na-roditelite-kon-prvoto-i-vtoroto-dete-1.jpg

Плачењето исто така не ви создава притисок.

11-ilustracii-za-razlicniot-odnos-na-roditelite-kon-prvoto-i-vtoroto-dete-2.jpg

Спомените од првото vs. спомените од второто дете се малку поразлични.

11-ilustracii-za-razlicniot-odnos-na-roditelite-kon-prvoto-i-vtoroto-dete-3.jpg

Не секое достигнување е причина за славење.

11-ilustracii-za-razlicniot-odnos-na-roditelite-kon-prvoto-i-vtoroto-dete-4.jpg

Купувањето нова облека е чкртнато од листата на обврски.

11-ilustracii-za-razlicniot-odnos-na-roditelite-kon-prvoto-i-vtoroto-dete-5.jpg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

55 мали и значајни лекции на кои ќе ја научам мојата ќерка Како да се нашминка, како да се чувствува самоуверено, да ја бара убавината во ж...
6 работи кои повеќе му штетат на вашето дете од што му прават добро Секој родител се обидува да го одгледа детето правилно, но тоа навистина може да...
Кои работи не вреди да ги купувате пред бебето да се роди? Многу парови кои очекуваат дете имаат навика да изнакупуваат сè и сешто уште пре...