Илустрирани проблеми од секојдневието на една бремена жена


Илустрирани проблеми од секојдневието на една бремена жена

Бременоста иако е едно прекрасно искуство за мајката, сепак поставува многу предизвици со кои жените се соочуваат.

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-01.jpg

Покрај тешкотиите кои трудниците ги имаат во секојдневието, понекогаш и на оние покрај нив, најчесто на партнерот, не му е баш лесно.

Сепак, и покрај тоа што не се воопшто лесни, овие 9 месеци се полни со хумор на кој потоа сите родители се смеат.

Маките на бремените жени во секојдневието се прикажани низ илустрации – во колку ќе се пронајдете?

Подготовката за мајчинство е сериозна работа која ги засега сите наоколу

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-02.jpg

А, на мажите посебно не им е лесно со бремената жена и нејзините желби

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-03.jpg

Но, најважно е да се биде подготвен на сè

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-04.jpg

Дури и на најнеочекуваните работи...

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-05.jpg

Ви се чини како целиот свет да е против вас, дури и омилените чевли

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-06.jpg

Животот ви носи нови предизвици секојдневно

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-07.jpg

Но, секогаш може да се најде креативно решение

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-08.jpg

Најудобната облека најчесто не може да се најде во бутиците

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-09.jpg

Некои подароци од искусните може да ве збунат

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-10.jpg

А, емоциите и чувствителноста често ќе бидат на високо ниво

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-11.jpg

Колку повеќе се ближи моментот на породување, толку пострашно станува

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-12.jpg

И може да почнете да паничите во погрешно време

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-13.jpg

Но, сите предизвици и маки ќе ги оставите за вас кога ќе го земете во раце вашето малечко

niz-ilustracii-zhivotot-na-bremenite-zheni-ne-e-voopshto-lesen-14.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

15 илустрации кои точно го опишуваат животот кога имате деца Родителството е исполнето со радосни моменти во секоја фаза, но факт е дека не е...
Низ илустрации: Како изгледа животот на мајка која го посветува целото... Животот на мајките не е воопшто лесен, а Кара Вестерн го пресликува секојдневиет...
Остави ме да згрешам - така се учи во животот Неизбежно е да живееш во македонското општество, а притоа да не бидеш подлежен н...