10 лекции кои како семејство ги научивме од мојот син со посебни потреби


10 лекции кои како семејство ги научивме од мојот син со посебни потреби

Променети ни се приоритетите и уживаме во едноставните работи. Им даваме предност на врските.

10-lekcii-koi-kako-semejstvo-gi-nauchivme-od-mojot-sin-so-posebni-potrebi-01.jpg

Дознавањето за дијагнозата на син ми и разбирањето на неговата состојба ме направи поинаква личност.

Ме промени многу мене и моето семејство.

10 начини на кои нашето семејство се промени поради него:

Комуницираме подобро.

Поемпатични сме едни кон други.

10-lekcii-koi-kako-semejstvo-gi-nauchivme-od-mojot-sin-so-posebni-potrebi-03.jpg

Си оддаваме почит за храброста во животот.

Променети ни се приоритетите и уживаме во едноставните работи.

10-lekcii-koi-kako-semejstvo-gi-nauchivme-od-mojot-sin-so-posebni-potrebi-05.jpg

Им даваме приоритет на врските.

Вежбаме трпение.

10-lekcii-koi-kako-semejstvo-gi-nauchivme-od-mojot-sin-so-posebni-potrebi-06.jpg

Ги нагласуваме силните страни на секој од нас, а не слабостите.

Се смееме многу, не дозволуваме стресот и тензијата да ни ја згаснат смеата.

10-lekcii-koi-kako-semejstvo-gi-nauchivme-od-mojot-sin-so-posebni-potrebi-04.jpg

Играме игри и уживаме во мигот.

Ја цениме убавината на прегратките и милувањето.

10-lekcii-koi-kako-semejstvo-gi-nauchivme-od-mojot-sin-so-posebni-potrebi-02.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Мали животни лекции на кои сакам да ја научам мојата ќерка Секоја мајка сака својата ќерка да ја научи на сето она што таа го искусила во т...
Важни животни лекции на кои силните мајки ги учат нивните деца За развивањето во зрела личност, најголемо влијание има тоа како се децата расте...
До оној што го изгубив пред воопшто да го имам... Многу доцна дознав дека постоиш. Се радував за тебе едвај два месеца. Но, не ми ...