55 мали и значајни лекции на кои ќе ја научам мојата ќерка


55 мали и значајни лекции на кои ќе ја научам мојата ќерка

Како да се нашминка, како да се чувствува самоуверено, да ја бара убавината во животот и да се цени себеси – од ситни до големи – мини лекции на кои мајката треба да ги научи ќерките.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-01.jpg

Мајката е личноста која треба децата да ги научи на најмногу животни лекции, посебно доколку станува збор за ќерка.

Секоја ситница на која ќе ја научите е значајна, а уште поважни се оние лекции кои ќе ја научат како да се сака и цени себеси.

Во продолжение, листа со работи на кои мајките треба да ги учат своите ќерки - почнете од некаде, скратете ја и дополнете ја со ваши работи.

55 мали и значајни лекции на кои ќе ја научам мојата ќерка:

1. Чоколадото и благото само привремено ги решава проблемите.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-02.jpg

2. Соодветен број и квалитет на градник не е луксуз, туку потреба.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-03.jpg

3. Твојата среќа е твоја и само твоја.

4. Како да нанесе црвен кармин.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-04.jpg

5. Како да се справи со последиците од носење црвен кармин.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-05.jpg

6. Носи го тоа што те прави самоуверена и грациозна без мака.

7. Сакај го светот безусловно.

8. Барај ја убавината во сите работи, дури и во ситните задоволства.

9. Понекогаш, кога можеш, почести ги пријателите ручек.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-06.jpg

10. Носи крема за сончање како да земаш пари за таа обврска.

11. Давај сè од себе да одржуваш контакт со пријателите кои живеат на далечина.

12. Прави светот да се чувствува убаво покрај тебе.

13. Чекори со крената глава.

14. Ако сакаш, слободно нарачај бургер дури и на првиот љубовен состанок.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-07.jpg

15. Никогаш не ги грицкај ноктите.

16. Стави си кармин, облечи нешто убаво и излези во бар наместо да седиш дома.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-08.jpg

17. Научи од грешките што ќе ги направиш таа вечер.

18. Одржувањето на денталното здравје е задолжително, не по избор.

19. Постои некоја сила и во внатрешното кршење и разочарување.

20. Грижи се за стапалата.

21. Одбери парфем кој ќе биде твое обележје.

22. Дури и ако си висока, носи штикли за одредени пригоди.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-10.jpg

23. Ако сакаш вино, пиј вино. Ако сакаш виски, пиј виски. Само немој да пиеш со сила.

24. Сакај го тоа што го сакаш.

25. Не давај објаснувања за секоја твоја постапка.

26. Не си помалку жена кога си облечена во спортска облека.

27. Сакај ја жената во себе со целото срце.

28. Плачи, испразни се и споделувај со пријателите.

29. Смеј се до губење здив заедно со пријателите.

30. Кажувај ми сè.

55-mali-i-znachajni-lekcii-na-koi-kje-ja-naucham-mojata-kjerka-11.jpg

Листата продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Кои работи не вреди да ги купувате пред бебето да се роди? Многу парови кои очекуваат дете имаат навика да изнакупуваат сè и сешто уште пре...
15 работи кои ќе ги разберат само девојките кои имаат сестра Само сестрите знаат како изгледа да имате личност која истовремено ви оди на нер...
6 работи кои повеќе му штетат на вашето дете од што му прават добро Секој родител се обидува да го одгледа детето правилно, но тоа навистина може да...