Мајка го родила второто близначе 11 седмици по првото


Мајка го родила второто близначе 11 седмици по првото

Вакво медицинско чудо се случува еднаш во 50 милиони случаи, а во Казахстан ова е првпат.

majka-go-rodila-vtoroto-bliznache-11-sedmici-po-prvoto-01.jpg

Жена од Казахстан е вистинско медицинско чудо откако второто близначе го родила 11 седмици по првото.

Лилија Коновалова прерано родила девојче на 24 мај, а нејзиниот син близнак го родила на 9 август.

Докторите процениле дека ова е случај што се случува еднаш во 50 милиони, а во Казахстан се случил по првпат.

majka-go-rodila-vtoroto-bliznache-11-sedmici-po-prvoto-03.jpg

29-годишната мајка првото бебе Лија го родила во 25-тата недела со помалку од еден килограм, додека второто бебе Максим тежело 2.9 килограми.

Ова се случило како резултат на една ретка абнормалност кај мајката. Таа имала двојна матка и така секое близначе си се развивало посебно.

majka-go-rodila-vtoroto-bliznache-11-sedmici-po-prvoto-02.jpg

Лилија му благодари на медицинскиот тим што го спасиле нејзиното прерано родено бебенце и со близнаците веќе е дома.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Зошто мајка минала 2 години без да им купи нешто ново на децата? Кејти сфатила дека огледувањето на 3 мали деца е прескапо и дека постојано се фр...
Како да им кажете „не“ на децата без да постигнете несакан ефект? Понекогаш изгледа како да најтешкото нешто што треба да се направи со децата е д...
Мајка дои на под во воз, откако никој не ѝ отстапил место Разочарана мајка раскажува за нечувствителноста и некултурата на луѓето: „Додека...

Најчитани неделава