10 идеи за родителите кои не знаат што да направат за есенските работилници со дечињата


10 идеи за родителите кои не знаат што да направат за есенските работилници со дечињата

Ова е период на есенски работилници во училиштата и градинките, па ако сте родител кој сака да се забавува со своето дете, но нема многу идеи, ви помагаме со неколку креативни решенија.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-001.jpg

Од што сè можете да направите есенско дрво, есенски пејзаж и како да ги искористите паднатите жолти листови?

1. Направете гранки од колаж. Земете тапи од вино или стапчиња за уши и натопете ги во бои. Со нив нацртајте ги листовите.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-01.jpg

2. Може да користите и разни четки.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-02.jpg

3. Цртајте со есенски листови.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-03.jpg

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-04.jpg

4. Или користете ги листовите како печати и шаблони.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-05.jpg

5. Желадите може да ги претворите во мини човечиња.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-06.jpg

6. Вклучете ги и шишарките.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-07.jpg

7. Може да направите и круна од залепени лисја во есенски бои.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-08.jpg

8. Кој би рекол дека може да се изведат и карневалски маски?

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-09.jpg

9. Направете светкави лисја.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-10.jpg

10. Или нанижете неколку бобинки на конец, па обликувајте по желба.

10-idei-za-roditelite-koi-ne-znaat-sto-da-napravat-za-esenskite-rabotilnici-so-decinjata-11.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Што може да направите за вашето дете да престане да мокри во кревет до... Иако можеби сте го одвикнале детето од пелени и сте го научиле само да оди во то...
15 бонтон правила на кои треба да го научите детето од мали нозе Секој родител има обврска да го научи своето дете како правилно да се однесува, ...
„Моето дете нема да биде непослушно“ и уште неколку срушени соништа на... Кога сте набљудувач на туѓите деца, многу е лесно во својата фантазија да одлучи...